Ostatnio więc padło na sos do makaronu Carbonara.
Potrzebne będą :
makaron oczywiście ahah
cebula
boczek
pieczarki
2 jajka + zoltko
ser mascarpone lub opakowanie śmietanki 30-tki
parmezan ( naleze do tych osób co to potrafią wydać na ten przysmak 25 zeta i nawet nie mrugne przy kasie hahahahhah )
ta potrawa to istna bomba kaloryczna ... ale jaka pysznaaa mniamm
TO robimy.. woda w dużym garneczku osolona z odrobiną oleju ( każdy ma swój sposób na gotowanie makaronu i ulubiony jego rodzaj)
na patelni smazymy :cebulke pokrojoną w kostkę, pieczarki równie drobno pokrojone i boczuś.. jak już wszystko pięknie skwierczy a makraon jest al dente to dodajemy na patelnie jajka wymieszane z serkiem mascarpone lub śmietanką... machamy łychą dwa razy i wszystko wlewamy do odsączonego makaronu ( dlatego po odlaniu wodu warto wrzucić gorący jeszcze makaron na powrót do gara ) i mieszamy
mieszamy az sie troszke wszystko zetnie i dokladnie oblepi makaron ...
a oto efekt: 

Młłaaa dziękuje za uwage i zyczy smacznego !!!
4 komentarze:
hmmm wyglada pysznie, chiba dzis unas na kolacje bedzie hihi
potwierdzam, że danie przepyszne jest :))
swego czasu i nas Sylwunia (Costa) tym pasła ;)) hihihi..
paluszki lizać mmmmm...
Czy ty wiesz ze ja tu probuje sie odchudzac!!! Takimi smakolykami nęcisz moje łakomstwo!! normalnie czuję jak mi pachnie...mmm
Hihihihi oj jakie to pysznee mówie Wam ..
Prześlij komentarz